• Be part of the TeaParty!
    Click here for more information

Native Client Optimize performance on weak CPUs.

Vafin

Fanatic member
Today tested TeaClient on a laptop intel (r) celeron (r) cpu n3060 1.6 ghz (Windows 10). The application slows down hard, it is simply impossible to use. I ask you to optimize the performance of the native client for weak CPUs.
 
Last edited:

Vafin

Fanatic member
The processor is loaded when trying to open the client settings
1578224611023.png

---- Automatically Merged Double Post ----

At the same time, the TS3 client consumes significantly less resources.

1578225035968.png

---- Automatically Merged Double Post ----

This inequality must be eliminated.
 
Last edited:

BIOS

TeaSpeak Team
Staff member
TeaTeam
the question is why tea-client is opened 4 times?


okay same 5 times an 2 request gpu..... vvcap 2020-01-05-13-11-24.png


and ts5 clients open 8 tasks...
vvcap 2020-01-05-13-23-11.png
 
Last edited:

WolverinDEV

TeaSpeak Team
Staff member
Administrator
I don't know why this is happening. Possible @WolverinDEV will be able to explain.
Hey,
depending on what you're doing the CPU raises and falls (of cause).
But constantly 70% is not wat it is supposed to be.

Does this only happens when you're within the settings menu or in general as well?

---- Automatically Merged Double Post ----

BTW: I love all your effort with creating posts.
I'm sad that I'm currently not really able to resolve them all. But Im not ignoring them :)
 
Last edited:

Vafin

Fanatic member
Does this only happens when you're within the settings menu or in general as well?
Yes, this happens when I go to the settings, apparently the processor can not process something. On my home computer, there are no problems with the client, I just got my hands on this ancient laptop and I decided to check the work of the client on it. I want teaclien to work on all devices regardless of the computer configuration.

---- Automatically Merged Double Post ----

I'm sad that I'm currently not really able to resolve them all. But Im not ignoring them :)
Come back to us soon, we need your support.
 
Last edited:

WolverinDEV

TeaSpeak Team
Staff member
Administrator
"Yes, this happens when I go to the settings",
yes thats manly the thing because if you're opening the settings, every microphone will be attached and the current volume will be displayed.
As soon you close the settings again it should be normal :)